Všechny postavy a příběhy - včetně těch, které jsou založeny na skutečné události - jsou smyšlené

pátek 16. listopadu 2007

Rodokmen a mapa okolí K.M.

Rodokmen Karla Motyčky:











"Z rodokmenu je zřejmé, že Karel Motyčka zdědil také nějaké rysy po matce. Nic jiného, než jméno a erb se o ní neví. Karlu Motyčkovi to nevadí. Karel Motyčka je rád, že má klid. O otci víme také jen dvě věci - že byl Karel a že byl Motyčka"



Mapa okolí Karla Motyčky:


Popis mapy:


Hospoda u "v lese"

Jak jsem již řekl, Karel Motyčka občas zajde do hospody na svíčkovou, kterou má tolik rád. Hospoda nemá mnoho zákazníků, jediný stálý zákazník je Karel Motyčka, pokud nepočítáme starého mlčenlivého štamgasta, který se však už několik let nezvedl z místa a nikdo vlastně neví, jestli je ještě naživu. Každopádně, pivo z jeho nemytého půllitru nějakým záhadným způsobem mizí. Hospodksý často lituje toho, že udělal z hospody non-stop, protože teď tam může tajemný štamgast non-stop pít a nemusí zaplatit, dokud se nezvedne. Hospodský nemá jméno. Všichni mu říkají prostě "hospodský". Hospodskému to nevadí. Má rád anonymitu.
V této hospodě se servíruje jen svíčková a pivo. Není to obyčejné pivo. Je velice sladké a je charakteristické svou zelenou barvou. Vyrábí se z odpadu z přilehlé jaderné elektrárny. Karlu Motyčkovi to nevadí. Hospodský si mnoho nevydělá, protože Karel Motyčka nikdy, až ze zásady, neplatí. Ani nemá žádné peníze. Hospodskému to nevadí. Žije. Občas si také vyjde na prochízku. Ale abych nezapomněl, tohle je příběh Karla Motyčky a žádný hospodský nikoho nezajímá.
Malý kopec se stromem a krávou

Jakoby autor tušil, že Karel Motyčka přímo miluje klidné pohledy do dáli z kopce, umístil jeden takový kopec hned vedle jeho chalupy. A aby toho nebylo málo, přidal košatou jabloň, pod ktrou Karel Motyčka tak rád lehává. Jako třešnička na dortu je tu taky Kráva, kterou Karel Motyčka občas velice rád podojí.

Říčka s rychle tekoucí vodou a mrtvými rybičkami

Něco málo kroků od stodoly teče říčka, kam si občas zajde Karel Motyčka svlažit svá stará chodidla. Bohužel (nebo bohudík) se zde vyskytují mrtvé rybičky. Je jich tu hojnost. Nikdo neví proč. Karel Motyčka si někdy pár udělá k večeři. Nejsou moc chutné, ale Karlu Motyčkovi to nevadí. Voda v říčce je studená, ale Karlu Motyčkovi to nevadí.

Záhadná skvrna

Tak k tomu opravdu nemám co říct. Je to prostě obyčejná záhadná skvrna jako každá jina nacházející se za kopcem.

Stodola Karla Motyčky

Stejný případ. Obyčejná stodola, v zimě slouží jako garáž pro traktor, v létějako sklad jaderných pum.

Vyspělé město postižené hospodářskou krizí

Vyspělé město postižené hospodářskou krizí

Bod 0 (né Ó, nýbrž nula)


Toto je nulový bod, odkud Karel Motyčka měří všechny vzdálenosti ve svém teritoriu. Narozdíl od Greenwiche, tudy skutečně prochází nultý poledník.
Body A až D

K těmto bodům se váže stará legenda, že něco znamenají říkajíc. Nám je jejich tajemství (alespoň pro zatím) skryto. Rozhodně se však vyplatí pídit se a bádat, protože podle legendy každý, kdo vyluští tento hlavolam, bude zahrnut velkým množstvím bohatství, které obsahuje artefakty jako peníze, krmnou řepu a dokonce legendární původní motyčku Karla Motyčky I. !!! Jestli si však legendu nevymyslel hospodský, když měl zrovna svoji alkoholickou chvilku, to už dnes nikdo neví.

Bezodtoké jezírko

Asi nejméně zajímavá věc nacházející se v blízksti Karla Motyčky. Přesto patří k nejkrásnějším přírodním útvarům v okolí

Bažiny a neprobádané území

O těchto končinách se toho ví málo pramálo, nebo dokonce prakticky nic. Kdo se tam kdy vydal, ten se už nevrátil. Proto tam Karel Motyčka nechodí. Možná tam čeká nový svět, možná smrt, možná nová odrůda brambor odolná proti mandelinkám. Kdo ví.

Žádné komentáře: